De omgeving

’t Dorp

’t mooie Middelharnis vormt samen met Sommelsdijk een tweelingdorp. In beide plaatsen is de Voorstraat bijna identiek. In deze straat staan prachtige historische en monumentale panden. Middelharnis is het centrum van Goeree Overflakkee, waar u gezellig kunt winkelen en waar in de zomer tal van evenementen plaats vinden zoals de Diekdagen in de zomervakantie.

 

’t Water

De haven van Middelharnis ligt aan het Haringvliet, voor zeilboten en motorboten een ideale uitvalshaven vanwege de directe verbinding met zowel de Noordzee, het Volkerak en het Hollands Diep. Verder liggen Rotterdam en Dordrecht binnen handbereik, en natuurlijk de Grevelingen en de Biesbosch.
Zover hoeft u echter niet te gaan, aangezien het Haringvliet zelf al een avontuur op zich is. Natuurlijk is het leukste moment van de dag het thuiskomen in de knusse haven van Middelharnis, alwaar het gezellige verwarmde terras van Brasserie ‘t Vingerling u opwacht!

De Waterbus vaart weer vanuit Rotterdam naar het Haringvliet. De Waterbus vaart vanaf Middelharnis een rondje langs Stellendam, Hellevoetsluis en Tiengemeten. Meer informatie is te vinden op deze website. Ook is er het zomertreintje dat heen en weer rijdt tussen de Waterbushalte aan het Havenhoofd 7 en de Menheerse Werf aan de Spuistraat 3 in Middelharnis. Het treintje rijdt alleen in de zomermaanden.

 

’t Gebied

Het gebied rondom ons restaurant is op meerdere vlakken interessant voor bezoekers.
Gezellig winkelen kunt u bij ons op de hoek, op d’n Diek. In de zomer zijn er vele activiteiten in het winkelcentrum, voor meer informatie op deze website

Houd u van wandelen ? Het Laarzenpad is een wandelpad van 2 kilometer tussen het   Havenhoofd 7 en de Spuistraat 3 in Middelharnis en loopt grotendeels over de Oosthavendijk. Naast een mooi uitzicht over het kanaal, biedt het pad cultuurhistorische informatie en een stappenteller.

Op spuistraat 3 bevind zich de Menheerse Werf, tegenover ons restaurant. Het is  een unieke combinatie van een historische attractie in actie (belevingswerf), expositie over de historie van het Havenkanaal en maritiem Middelharnis, werf voor varend erfgoed en jachten en basis voor kleinschalige cultuurhistorische evenementen in de open lucht. U vind hier sinds 2020 ook een super gezellige bed & breakfast. Meer info op menheersewerf.nl.

 

 

Menukaart Groepsmenu's november Groepsmenu's 1 t/m 20 december Menukaart 21 t/m 24 december Kerstborrel